جنگ زرگری کاخ سفید با کنگره در خصوص قانون جدید اخذ روادید کشور آمریکا

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، روز جمعه قانونی را امضا کرد که به موجب آن شهروندان ۳۸ کشور عمدتاً اروپایی که پیش از این از گرفتن ویزای معاف بودند در صورتی که  از سال ۲۰۱۱ تاکنون به ایران، عراق سوریه و سودان سفر کرده باشند، باید برای ورود به آمریکا روادید بگیرند.   مقام‌های جمهوری اسلامی به این قانون اعتراض کرده و گفته بودند این قانون نقض توافق هسته‌ای است.گفته می‌شود این قانون می‌تواند نگرانی‌هایی برای سرمایه گذاران اروپایی و آسیای ایجاد کند و  آنها را از سفر به ایران منصرف کند.

در واکنش به اعتراض‌ها در ایران، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه نامه‌ای به محمد جواد ظریف نوشت. به گفته آقای ظریف ، جان کری در این نامه اطمینان داده که دولت این کشور قانون محدودیت صدور ویزا برای افرادی که به ایران سفر کرده‌اند را «به گونه‌ای» اجرا خواهد کرد که «هیچ مانعی برای منافع اقتصادی مشروع ایران ایجاد نکند.»

در همین حال کوین مک کارتی، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا، از نامه جان کری برای دور زدن قانون تازه انتقاد کرده و گفته است، قصد کنگره چنین چیزی نیست.   کوین مک کارتی در بیانیه‌ای تاکید کرده است: برخلاف آنچه که جان کری به محمد جواد ظریف گفته است، کنگره قصد نداشته و ندارد تا به کسانی که به ایران برای اجرا و تسهیل توافق هسته‌ای سفر می‌کنند معافیت ویزا بدهد.   رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان اضافه کرده است: هدف قانون اخیر تقویت تدابیر امنیتی برای مقابله با اقدامات تروریستی علیه شهروندان آمریکایی است و همچنین مقابله با مسافران خارجی که می‌توانند تهدیدی برای امینت کشور باشند.   کوین مک کارتی در ادامه گفته است: به جای تضعیف اهداف کنگره در خصوص معافیت ویزا، کاخ سفید بهتر است به آزمایش‌های موشکی ایران که نقض مکرر قطعنامه‌های شورای امنیت هستند، رسیدگی کند.   

شایان ذکر است برخی تحلیل گران مسائل ایران معتقدند که تصویب این قانون در قضاوت اولیه، شکل جدیدی از تحریم را دوباره علیه ایران برقرار می‌کند که مانند تحریم‌های اقتصادی به صنایع ایران ضربه می زند. این قانون به صنعت توریسم ایران آسیب می‌رساند زیرا توریست‌های اروپایی عطای سفر به ایران را به لقای دردسرهای بعدی‌اش می‌بخشند. از این به بعد سفر به ایران مانند سفر به سودان و سوریه یا عراق برای اتباع همه کشورها نوعی سابقه بد پاسپورتی و به نوعی انگ امنیتی تلقی می‌شود.

نوشته‌های تازه

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*