جمهوری اسلامی و پدیده ای به نام فرار مغزها؟

پس از سی و هفت سال که ازاستقرار حکومت اسلامی در ایران می گذرد فرار مغزها پدیده‌ای است که تا به امروز جمهوری اسلامی دست به گریبان آن است و البته مسئولان نظام اسلامی هنوز منکر آن می باشند. ایران با بیش از ۶۰ درصد جمعیت زیر ۳۰ سال کشوری جوان به لحاظ جمعیتی محسوب می‌شود.بر پایه آمارهای سازمان ملل در سال ۱۳۷۱ حدود دویست و چهل هزار تحصیل کرده ایرانی در آمریکا مشغول کار بوده‌اند. همچنین در سال ۱۳۸۵ حدود ۱۸۲ هزار نفر از متخصصان و مدیران میانی کشور تنها برای مهاجرت به کانادا به سفارت این کشور در تهران مراجعه کرده‌اند. در سال ۱۳۹۳ تعداد ۱۲۰ هزار نفر دانشجوی ایرانی در خارج از کشور مشغول به تحصیل بوده‌اند که کشورهای مالزی، آمریکا، کانادا، آلمان، ترکیه، انگلیس و تاجیکستان بیشترین تعداد دانشجویان را پذیرفته‌اند.

آمارهای سازمان ثبت احوال کشور نیزنشان می‌دهدچهار تا پنج میلیون مهاجر ایرانی در ۲۲ کشور جهان سکونت دارند که سهم آمریکا یک میلیون و ۴۰۰هزار مهاجر ایرانی است. بیش از یک چهارم ایرانی تبارهای آمریکا دارای مدارک فوق‌لیسانس و دکترا هستند. امارات متحده عربی، انگلستان، کانادا، آلمان، فرانسه و سوئد در رده‌های بعدی اسکان ایرانیان قرار دارند.مقام‌های خانه پرستار در ایران می‌گویند سالانه بیش از ۷۰۰ پرستار ایرانی کشور را ترک می‌کنند. رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور با ابراز نگرانی از خالی شدن کشور از پرستاران حرفه‌ای و ماهر، از افزایش سیصد درصدی مهاجرت پرستاران در اردیبهشت و فروردین ماه امسال خبر داده است. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول در سال ۲۰۰۹ ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان در میان ۹۱ کشور در حال توسعه و توسعه نیافته مقام اول را داشته است. طبق این آمار، سالانه بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار ایرانی تحصیل کرده برای خروج از کشور اقدام می‌کنند. به گفته سایت خبر آنلاین که وابسته به رئیس مجلس شورای اسلامی است ،در حال حاضر حدود ۱۴ هزار دانشجوی ایرانی در کشور مالزی مشغول تحصیل هستند.

شایان ذکر است که خبرگزاری رویتر نیز در گزارشی مدعی است که در سال ۲۰۰۹ بیش از ۱۱ هزار ایرانی از طریق کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل درخواست پناهندگی کرده‌بودند که این رقم در سال ۲۰۱۰ به بیش از پانزده هزار و در سال ۲۰۱۱ به هیجده هزار نفر افزایش یافته است.همچنین بانک جهانی ریشه مهاجرت رو به افزایش جوانان ایرانی را در بحران بیکاری می‌داند. بر اساس برآوردهای بانک جهانی، هر سال حدود ۷۵۰ هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند و بخش بزرگی از شاغلان که بیکار شده‌اند یا از جست‌وجو برای یافتن کار دست کشیده‌اند، به جمعیت غیرفعال اقتصادی اضافه می‌شوند.

نوشته‌های تازه

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*