آنچه كه در إجلاس جهانى لهستان در ماه آينده رخ مى دهد

آمریکای ترامپ در حال ایجاد یک تشکل جهانی جدیدی است که هم جای جنبش غیر متعهد، را بگیرد و هم ملی گرایی مسالمت آمیز و غیر افراطی را، در مقابل گلوبالیسم افراطی و جهانخوار نهادینه کند و هم تعدادی از اتحادیه های منطقه ای از جمله اروپا را به تدریج تبدیل به مکمل آنچه که در ورشو قرار است شکل بگیرد،نماید. جنبش عدم تعهد متشکل از کشورهای آسیایی،آفریقایی،آمریکایی بعنوان یک سازمان بین المللی و بدون وابستگی به سرمایه داری غرب و اتحادیه نظامی آن (ناتو) به رهبری آمریکای پیروز در جنگ جهانی دوم و نظام کمونیستی شرق و اتحادیه نظامی آن(ورشو) به رهبری شوروی پیروز درجنگ مزبور درسال 1961 و شهر بلگراد پایتخت یوگسلاوی سابق شکل گرفت.
در پی فروپاشی شوروی در 1991 این جنبش اهمیت خود را از دست داد.اما علیرغم پایان جنگ سرد،به فعالیت خود با عضویت 120 کشور و 17 عضو ناظر ادامه داده و اکنون ریاست آن را، نیکلاس مادورو،ریس جمهور ونزوئلا بعهده دارد.(ریاست این جنبش از 2012 تا 2016 به ترتیب بعهده محمد مرسی،احمدی نژاد و روحانی بوده است).

لازم به یادآوری است که علیرغم از دست دادن علت وجودی این جنبش،مافیای مالی تشکیلاتی تسلیحاتی و رسانه ای که از فردای خاتمه جنگ جهانی دوم بر دنیا حاکم شد از قطعنامه های غیر اجرایی و بدون پشتوانه این سازمان ،به نفع مطامع خود، استفاده می نمود که اجلاس مورد نظر آمریکا ،در ماه آینده ،در ورشو پایتخت لهستان ،مهر باطل شدی است بر این جنبش و مافیای پشتیبان آن و مقدمه تشکیل نهاد بین المللی دیگری است.  که به پشتیبانی و مدیریت جدید آمریکا و افزایش تدریجی اعضای آن در آینده بر تمام معادلات در صحنه بین المللی تاثیر گذار خواهد بود. باید خاطر نشان ساخت که لهستان، تنها کشور در اتحادیه اروپا بود که در مقابل این اتحادیه ایستاد و از درخواست ترامپ برای خروج از برجام و بازگشت مجدد تحریم ها علیه رژیم تهران پشتیبانی و اولین کشوری بود که خرید نفت از ایران را قطع نمود که بعداً مجارستان، چک ، اسلواکی و اتریش ازین کشور تبعیت نمودند. همچنین لهستان ،باتفاق چهار کشور مزبور، به ملی گرایی صلح آمیز، در مقابل گلوبالیزم ،لبیک گفته و روابط خود با آمریکا را بمراتب تحکیم بخشیدند. متقابلاً ورشو ،با هر گونه اقدامی از سوی اتحادیه اروپا، که موجب تضعیف تحریم های آمریکا علیه رژیم تهران شود را سرسختانه مقاومت نموده و نیز مخالف برنامه مهاجرتی پدر خوانده های اتحادیه اروپا یعنی آلمان و فرانسه می باشد. در عین حال یکی از علل تزلزل، در اراده حمایت قاطع اتحادیه اروپا و در راس آن ،این دو پدر خوانده،از برجام، ترس اینها، از خروج چند کشور دیگر اروپایی، ازین اتحادیه بوده و هنوز هم هست. همچنین لهستان، مخالف انحصاری بودن قراردادهای گازی-نفتی اتحادیه اروپا با روسیه بوده و آنرا نقطه ضعفی برای این اتحادیه میداند که گستاخی هایی همچون تجزیه کریمه از اوکراین از سوی پوتین را در پی داشته است. بخاطر همین هم هست که خواهان تاسیس پایگاه دائم نظامی آمریکا، با استقرار موشک های پاتریوت در خاک لهستان شده و از هم اکنون این پایگاه را (دژترامپ ) نام نهاده و دو میلیارد دلار بودجه به هزینه خود برای تاسیس آن اختصاص داده است. لهستان اولین کشوری بود که در پی رخداد فاجعه 11 سپتامپر 2001 در آمریکا بشدت از آمریکا، پشتیبانی نموده،کنفرانس بین المللی در نوامبر همان سال،بمنظور برنامه ریزی جهت اقدام دسته جمعی و مشترک علیه تروریسم با شرکت کشورهای حامی آمریکا در ورشو، سازماندهی نمود. هم اکنون نیز ،یکی از مهمترین متحدان آمریکا، در اروپای مرکزی است.لهستان اولین کشوری بود که دعوت به ملی گرایی از سوی ترامپ، در مقابل گلوبالیسم ،بخاطر دفاع از منافع ملی لهستان، در مقابل زیادیخواهی های آلمان و فرانسه را مشتاقانه پذیرفت.
از مجموعه اظهارات وزیر خارجه آمریکا ،در مورد اجلاس مزبور چنین بر میآید که درین اجلاس، با توجه به اتهامات سنگین اعلام شده از سوی پومپئو، رژیم جمهوری اسلامی یه عنوان یک هدفی که باید زده شود جای خود را به شوروی سابق داده و این که باید تصمیمات جدیدی علاوه بر تصامیم اتخاذ شده فعلی علیه رژیم در راستای ابتلای رژیم تهران به سرنوشت شوروی اتخاذ گردد. درین کار علاوه بر کشورهای خاورمیانه،مجموعه ای از کشورهای اروپایی،آفریقایی،آسیایی و آمریکایی نیز، باین نهاد جدید خواهند پیوست که از هم اکنون، گرایشات ملی گرایی مسالمت آمیز خود را، به نحوی (همچون انتخابات ریاست جموری برزیل در سال 2018) نشان داده اند.

على اكبر اميد مهر عضوارشد كنپين سفارت سبز

نوشته‌های تازه

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*