بشاراسدمدتهاست که حضور سپاه قدس در سوریه را،نه به اختیار که با امتناع ادامه می‌دهد

‏روزنامه جمهوری اسلامی با طرح پرسش هایی در مورد شکست های اخیر سپاه قدس در سوریه و شکار حداقل ۱۸ فرمانده و مستشار نظامی اش طی فقط چندماه اخیر، دست روی موضوعی گذاشته که حداقل از اوایل ۲۰۱۹ با اطلاعات و شواهد جسته و گریخته ای که داشتیم مطرح بود: “بشار اسد مدتهاست که حضور سپاه قدس در سوریه را، نه به اختیار که با امتناع ادامه می‌دهد”.اخیراً زمزمه هایی شنیده میشود که تهران ، دمشق را متهم به دست داشتن در لو رفتن مکان و زمان جلسات و حضور فرماندهان نظامی اش در سوریه کرده و احتمالاً سرویس‌های امنیتی جمهوری اسلامی هم اکنون گزارشی در مورد احتمال دخالت مقامات سوری و عناصر بظاهر خودی در ترور فرماندهان ارشد و مستشارانش در سوریه به شورای عالی امنیت ملی ارائه داده است. بعد از ترور سید رضی موسوی در زینبیه دمشق در دسامبر سال پیش، تهران از دمشق خواسته تا تحقیقات مشترکی را در سطح سرویس‌های اطلاعاتی درباره نوع رخنه های امنیتی که منجر به موفقیت اسرائیل در شکار موسوی شد، آغاز کنند. اما بنظر پس از آن برای تهران روشن شده که مخابرات سوریه و‌ گارد ریاست جمهوری در روند تحقیقات موانعی ایجاد کرده اند. همین امر جمهوری اسلامی را بر آن داشته تا تحقیقات مستقلی را با کمک حزب الله لبنان آغاز کند.
‏ نتایج تحقیقات مشترک جمهوری سلامی و حزب الله لبنان نشان داده که قطعاً رخنه های امنیتی سطح بالا با درز دقیق اطلاعات میان خودی ها و عوامل سوری منجر به ترورها شده است.
‏میدانیم که فرماندهان گارد ریاست جمهوری و افسران مخابرات در سوریه از پوشش سیاسی و امنیتی از سوی مقامات در سطح بالایی برخوردار هستند، پس بعید است که خود بشار اسد نیز از این زمزمه ها بی اطلاع باشد.احتمال بعدی این است که این رخنه در سطح رهبری روسها در سوریه و گروههای امنیتی و نظامی سوریه که با آن همکاری می کنند ایجاد شده است .عاملی که سوء ظن حمهوری اسلامی را در این مورد تقویت میکند، این است که اکثر کادرهای حزب الله که از ۷ اکتبر در لبنان یا سوریه کشته شده اند به نوعی با سرویس های امنیتی دمشق و روسها مرتبط بوده اند و اطلاعات و جزئیات مربوط به زمان و مکان فعالیت آنها را در اختیار داشته اند. شایان ذکر است که دمشق پس از اطمینان از وضعیت امنیتی اش در مراحل پایانی جنگ داخلی، تمایل به خلاصی از نفوذ جمهوری اسلامی پیدا کرده است و بر اساس گزارشاتی در حال حاضر کانال های بازی بین دمشق و تل آویو هم بوجود آمده است .
‏بعد از ملاقات فوریه سال گذشته میان اسد و امیرعبداللهیان در دمشق، روشن بود که اسد به دنبال تبدیل کردن خاک سوریه به جبهه جدید جنگ با اسرائیل که عوایدی برایش ندارد نیست. اسد و دولتش همچنین هیچ طرح حمایتی یا تبلیغاتی نیز برای برگزاری روز قدس امسال در سوریه نداشته اند. موضع فعلی و قاطع اسد، ترجمه موضع روس ها در سوریه است. اولویت روسها هم اکنون استحکام مواضع اسد در دمشق ولو به بهای قربانی شدن حزب الله لبنان و سران سپاه قدس است. قطعا تلاش برای استفاده از خاک سوریه و ایجاد جبهه فشار علیه اسرائیل، چیزی نیست که اسد به راحتی زیر بارش برود.

نوشته‌های تازه

1 Comment

  1. قطعا بشار اسد با حضور ایران در سوریه مخالف بود فقط ایران را تا غلبه بر داعش نیاز داشت و بس ،و پخش کردن شیرینی توسط مردم دمشق بعد از کشته شدن چند سپاهی نمایش این عقیده است

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*